mandag den 31. oktober 2011

linjefagsdokument #9

Onsdag d. 26/10:

I dag havde vi foto i MKD. Vi skulle færdigøre vores foto projekt, hvor vores billeder til de 9 kategorier skulle udvælges og redigeres. Vi startede timen med en kort introduktion til redigeringsprocessen, som lidt groft blev beskrevet i 3 forskellige grader/former; billedredigering, billedmanipulation og billedleg.

Billedredigering: Ændringer af små detaljer, farvenuancer, rødeøjne, skygger mm.
Billedmanipulation: Bemærkelsesværdige ændringer, fjernelse af objekter, udsmykning/forbedring på ex øjne, hud (ofte i forbindelse med reklamer, mode osv)
Billedleg: sammenklipning af motiver og forskellige fotos, indsætte talebobler, rammer, symboler mm.

Efterfølgende redigerede vi vores egne billeder i billedbehandlingsprogrammet Picasa. Vi fandt vores 9 billeder, og begyndte herefter at beskære og redigere vores billeder sådan så de passede endnu bedre ind i de kategorier som var opstillet. Bl.a. valgte vi på et par af billederne, at lege med kontrasten mellem det sort-hvide og de stærke farver. Vi beskar og dannede farvekontraster for at sætte det rigtige fokus, og flytte alle forstyrende elementer og linjer. Det var en sjov proces, som virkelig viste hvor stor en forskel redigeringen kan gøre for et fotos udtryk og historie. Farver, beskæring, mætning, udtoning havde meget større effekt end jeg forventede. Mest af alt kom det bag på mig hvor mange forstyrende elementer der reelt kan være i et foto, og dermed også kan fjernes ved beskæring. Vi var fint tilfredse med vores 9 færdige billeder, og synes vi havde fået de historier/udtryk frem i dem, som vi gerne ville fortælle/vise. Helt ubevidst endte vi med at have stor fokus på motivet og historien, frem for linjer, symetri og opbygning. Vores billeder bestod primært af motiver af folk, og gav et meget socialrealistisk udtryk.
Til sidst i timen rundede vi af med at se alle gruppernes billeder, kommentere på dem, og stemme på vinderbilledet i hver kategori. En meget sjov og motiverende måde at runde af på. Kommentarene var dog meget begrænsede. Både pga tidspres, men også fordi folk måske ikke havde gjort sig så store tanker og refleksioner omkring billederne, andet end at de var valgt fordi de var fede, men ikke hvorfor de var fede.

(se de færdigredigerede billeder nedenfor).

Efter timerne med foto, fortsatte min filmgruppe med at kigge på 'from nothing to zero'. Filmen skulle redigeres og planen var at vi skulle redigere onsdag, torsdag og et par timer fredag. Vi brugte al tiden på skolen på at overføre optagelserne til computeren. Vi havde foruroligende mange optagelser, og det tog evigheder bare at kunne få mulighed for at kigge vores materiale i gennem. Vi fik slettet de fleste af de optagelser vi fandt overflødige, og fik et lidt bedre billede af hvordan filmen ville/kunne udforme sig. Vi blev dog lidt overraskede over hvor lang tid noget så simpelt som overførslen tog, og jeg følte mig hurtigt lidt presset af tiden, da vi jo skal fremvise projektet på fredagen.

 abstrakt


 et særligt rum


 den lille detalje


 fri kategori (toback to the fromtime)


 hverdagsritual


 klæder skaber folk


magt


skønhed


verden i farver

Ingen kommentarer:

Send en kommentar