tirsdag den 11. oktober 2011

Linjefagsdokument #4

Fredag d. 7/10 (FS):
Vi fik i modulet en kort gennemgang i det at producere en film, med vægt på det at fortælle en historie (ex. berettermodellen). Efterfulgt af en videoopgave.
En historie er kernen i en film. Der skal være et budskab med filmen og der skal vækkes en interesse som fastholder seeren. Dette kan gøres ved bl.a. at bruge berettermodellen. Den består af forskellige faser, men vigtigst af alle faserne er efterhånden anslaget. Det er her interessen vækkes og herfra filmens handling (historie) udspringer. Yderligere skal der tilsættes indhold, klimaks, point of no return og en udfasning. 
Der er meget groft set to filmmodeller:
  • Klip-i-kamera (historien fortælles her som den optages på kameraet. Uden klip, redigering,  ekstra underlægningsmusik eller lydeffekter. Alt er reallyd.)
  • Film board (en længere filmproces med redigering osv. Her arbejdes med en udformning af en One-liner, lyd, lys, karakterer, referencer, miljø, rum og billede)
-> Filmprojekt: Vi blev delt ind i 4 grupper opdelt efter fødested/egn, som hver fik til opgave at producere en film med udgangspunkt i hver deres stikord (nord, syd øst og vest). Min gruppe (vestegnen-roskilde-hillerød) fik vest. Filmen skal filmes, redigeres og være klar til fremvisning d. 28/10. Dogmerne for filmen er:
  • Det skal være et produkt ud fra en film board model. 
  • Der skal ligges vægt på arbejdet med lys og effekterne herved
  • Lyden skal både bestå af real lyd og underlægningsmusik. Der må ikke være nogen form for dialog eller monolog.
Vi startede ud med, at samles i gruppen og prøve at komme frem til et tema, og ikke mindst en One-Liner for filmen. Vi blev forholdsvis hurtigt enige om, at det kunne være spændende at fortælle en historie om trafficking, og fik kogt det ned til en ung østeuropæisk piges rejse fra håbet om en ny og bedre tilværelse i DK til livet på gaden som prostitueret med stoffer, bagmænd og hvad der dertil hører. Det var sjovt at se hvor let vi kom frem til selve handlingen, og allerede efter et par timer havde vi manuskriptet så godt som klar. Vores gruppe fungerede godt, og alle kom med input og idéer. Dog havde vi enormt svært ved at komme frem til vores One-Liner! Nok mest fordi det altid er svært på så kort tid at koge essensen til noget så ukonkret ned, men også fordi vi havde fundet en rigtig god titel (synes vi selv), som gjorde det svært at tænke i andre baner. Vi fandt dog en løsning til sidst, og vores film blev kogt ned på sætningen; Trafficking from nothing to zero. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar