mandag den 28. november 2011

Linjefagsdokument #16

Tirsdag d.22/11:

I dag startede vi vores spilproduktion. Vi arbejdede i programmet Mediator, og fik et par gode sider at hente lyde, gif'er og clip arts (www.dejligbjerg.dk, www.giffengaffenguffen.dk, www.findsounds.com, www.incompetech.com).
Der blev, fra lærerens side af, sat nogle rammer for spilproduktionen. Så spillet skulle i sidste ende opfylde følgende krav:
- Minimum 4 sider/dias, meget gerne flere!
- Indeholde samtlige former for medier (lyd, animation, foto, tekst)
- Mål og målgruppe
- Overvejelser ang. type/genre
- Introduktions side med information
- Design

I gruppen blev vi hurtigt enige om, at det var vigtigere for os at komme rundt i programmet og lære de forskellige funktioner og muligheder. Vi brainstormede først på en idé om en bølle, som skulle drille sig igennem de forskellige baner. Et spil som skulle være på niveau med div. Oline-spil, og som aldersmæssigt passede til børn på omkring 5 år.
Vi brugte det første lange stykke tid på at navigere rundt i programmet, og vi fandt hurtigt ud af, at vores ambitionsniveau for spillet ikke kunne være for højt, da produktionen er utrolig kompliceret og tidskrævende. Dette skyldes selvfølgelig at vi alle startede uden nogen form for viden og erfaring med spilproduktioner. Alt vi kendte til programmerne var de basale færdigheder som tekstbokse, indsætte billeder osv. På den måde skulle vi lege/lære os frem til alle løsninger, og mange gange stødte vi hovedet mod en mur, og måtte ændre på vores idéer. Vi fik til sidst lavet en bane, som vi æstetisk var rigtig godt tilfredse med. Vi fik lavet animationsstier til en masse små kagemænd, som skulle fanges og trækkes ned til Brian Bølles mund, hvorefter han spiste dem fra Bagerjomfruen Fru Smidt. Her fik vi også med Franks hjælp fundet frem til at program, der kunne redigere i vores gif'er. Vi havde nemlig en del besvær med at få vores ænskede gif'er i de rigtige størrelser. Det var nemt gjort i programmet Easy Gif Animator, men det var selvfølgelig lidt tidskrævende. De sidste detaljer manglede, men vi besluttede os for at gå videre, dels pga tidspres og del fordi vi jo manglede sider at linke videre til. Vi forsøgte så at lave endnu en bane, og arbejde lidt videre på vores juletema. Vi fandt derfor på at illustrere nogle hylder højt oppe på en væg, hvorpå der stod gaver. Ved siden af hylderne svævede nogle balloner som Brian Bølle skulle hive ned for herefter at svæve til vejrs og stjæle gaverne. Undervejs i processen chrashede programmet et par gange, hvilket selvfølgelig var lidt frustrerende og tidskrævende. Men vi havde været rimelig gode til at gemme, og oplevede derfor ikke de store tilbagegange. Men der er langt endnu, og vi får travlt, hvis vi efter næste time skal have et færdigt produkt!!

Vi har har en rigtig god gruppe (4 pers), som er gode til at arbejde sammen, og hvor alle får deres besyv med. Vi har forsøgt at planlægge det sådan så to af os sad bag musen i dag, og mandag vil de andre to så primært tage styringen. Det lader til at ville fungere rigtig godt, og alle er super engagerede - skønt!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar